Objavte čokinelu

  • Technológia
  • Prečo čokoláda ako výživový doplnok?

Výrobky ČOKINELA sa vyrábajú pomocou patentovanej upravenej výrobnej technológie, Preserve Technology,  vďaka ktorej sa uchováva vysoké percento aktívnych zložiek, dokonca aj tých, ktoré sú citlivé na teplo, pri zachovaní skvelej chuti skutočnej čokolády.

Optimálna probiotická stabilita

Vzhľadom na veľmi nízky obsah vlhkosti je čokoláda vynikajúcim médiom pre probiotické baktérie. Testy stability na kmeni B. lactis HN019™ v čokoláde ukazujú takmer rovnaký počet probiotických baktérií po 24 mesiacoch pri izbovej teplote v porovnaní s východiskovou hodnotou.

graf
Optimálna probiotická stabilita

Čokoláda ako médium prispieva k lepšiemu prežívaniu probiotických baktérií v agresívnych podmienkach žalúdka a tenkého čreva v porovnaní s inými zdrojmi.

Prežívanie probiotík po prechode cez žalúdok a tenké črevo (%).

Spolupôsobenie probiotík a vlákniny z čokolády
  • probiotické baktérie sa živia vlákninou z kakaa, čo má priaznivý vplyv na ich životaschopnosť
  • probiotické baktérie metabolizujú polyfenoly z čokolády na menšie molekuly, čo uľahčuje ich vstrebávanie v čreve a tým zosilňujú účinok polyfenolov na ľudský organizmus
Zdravotné benefity čokolády
  • prospešná pri prevencii kardiovaskulárnych príhod 1
  • inhibuje oxidáciu lipidov v krvi 2 
  • znižuje krvný tlak 3
  • spôsobuje vazodilatáciu (rozšírenie ciev) 4
  • znižuje agregáciu krvných doštičiek 5
  • znižuje inzulínovú rezistenciu
  • stimuluje produkciu sérotonínu, zlepšuje náladu a zvyšuje energiu 6
Lepšia compliance pacienta (ochota pacienta spolupracovať v liečbe)

Deti a dospelí, ktorí užívajú viac druhov liekov alebo výživových doplnkov, nemusia byť ochotní prijímať ďalšie výživové doplnky vo forme tabliet, kapsúl, a pod., zatiaľ čo čokoláda, ako lahodná a pohodlná forma, podporuje pravidelnú konzumáciu probiotík.

Čokoláda je ideálnym riešením pre deti, ako aj pre ľudí, ktorí majú problémy s užívaním tabletiek.

Zomer E et al. The effectiveness of dark chocolate consumption as prevention therapy in people at high risk of cardiovascular disease: best case scenario analysis using a Markov model. BMJ. 2012. 344: e3657. 2Wiswedel I, Hirsch D, Kropf S et al. Flavanol-rich cocoa drink lowers plasma F(2)-isoprostane concentrations in humans. Free Radic Biol Med. 2004. 37:411-21. 3Grassi D, Lippi C, Necozione S, Desideri G, Ferri C. Short-term administration of dark chocolate is followed by a significant increase in insulin sensitivity and a decrease in blood pressure in healthy persons. Am J Clin Nutr. 2005. 81:611-4. 4Schroeter H, Heiss C, Balzer J et al. (-)-Epicatechin mediates beneficial effects of flavanol-rich cocoa on vascular function in humans. Proc Natl Acad Sci USA. 2006. 103:1024-9. 5Hermann F, Spieker LE, Ruschitzka F et al. Dark chocolate improves endothelial and platelet function. Heart. 2006. 92:199-20. 6Benton D, Donohoe RT. The effects of nutrients on mood. Public Health Nutr. 1999. 2:403-9.

Vyskúšajte novinku na trhu

ČOKINELA Multi Kids

Čokinela

Vyskúšajte novinku na trhu

ČOKINELA Immuno Kids

Čokinela